Stalosan F i minkhaller

Stalosan F strøs i redekasser sammen med redematerialet. Det er særlig vigtigt, at der strøs godt op, når der lægges nyt redemateriale ind, inden tæven skal have hvalpe. Derudover skal der genstrøs regelmæssigt i den periode, hvor hvalpene dier, for at opretholde et godt miljø i redekasserne. 

Stalosan F doseringsvejledning mink

Som opstart strøs 40 g Stalosan F pr. redekasse, herefter skal Stalosan F strøs 2-3 gange om ugen.

Der vil være øget risiko for smittespredning under stressede forhold, som f.eks. når der er mange mink i buret, når ungerne er blevet store men endnu ikke er fravænnede. I sådanne perioder bør Stalosan F bruges en gang dagligt i tre til otte dage alt efter behov. Herefter vender man tilbage til at anvende Stalosan F en gang om ugen.

Man opnår ikke et bedre resultat ved at overdosere Stalosan F, men i særlige tilfælde kan hyppigere brug reducere risikoen for smittespredning mellem dyrene.

Stalosan F forbrug til mink

1 kg Stalosan F rækker til ca. 250 redekasser.

Problemløsning i minkhaller

Vi bidrager med viden og faglig backup hos alle kunder, som vælger Stalosan F som problemløser i deres husdyrsproduktion.

Med korrekt og vedvarende brug vil man som landmand altid få en positiv effekt, som overgår omkostningerne ved produktet.

Fedtede hvalpe

Fedtede hvalpe er en diarresygdom, der opstår, når mange uheldige faktorer optræder på en gang. Nogle faktorer kan avleren påvirke gennem den daglige pasning af dyrene, hvor det er muligt at reducere problemet på den enkelte farm.

Brug af Stalosan F i redekasserne holder sygdomme og skadelige stoffer som ammoniak nede.

Plasmacytose-parvovirus

 Plasmacytose hos mink skyldes et parvovirus.
Plasmacytose virker ødelæggende på dyrets slimhinder, og kan gøre dem ufrugtbare. Der ses også forøget dødelighed blandt hvalpe. Hos kronisk smittede dyr vil dødeligheden stige med tiden pga. svigt af indre organer, hyppigst nyrerne. Desuden går sygdommen ud over pelskvaliteten.

Det er muligt at holde spredning af virus nede ved at bruge Stalosan F i redekasserne.

Redekassemiljø - mink

 Der bør holdes et miljø så godt som overhovedet muligt i redekassen. Et varmt og fugtigt miljø i redekassen giver bakterier og vira gode betingelser for vækst, og der dannes ammoniak, som nedbryder slimhinder og belaster hud/skind.

Stalosan F fjerner den giftige og ildelugtende ammoniak samt svovlbrintegasser.


Læs mere om Ammoniak 
Læs mere om 
pH-værdi
Læs mere om Udtørring


 

Mink In Barn